1. setkání v roce 2024 zahájeno ukázkou techniky

  • Autor příspěvku
  • Rubriky příspěvkuMládež

Ve středu 17. ledna jsme se všichni sešli v hasičské zbrojnici, abychom se přivítali a zahájili tak nový rok plný vzdělávání, zábavy a akcí. První setkání roku bylo zaměřeno na ukázku techniky, kterou dobrovolní hasiči používají při zásazích.

Členové jednotky předvedli, jak funguje kombinované vyprošťovací zařízení, které se používá například při dopravních nehodách k otevření karoserií aut. Dále ukázali, jak se používá dýchací technika, která hasičům umožňuje dýchat v zakouřeném prostředí plném jedovatých plynů. Také vysvětlili, jak se pracuje s proudnicemi, které se používají k hašení požárů vodou a pěnou. A nakonec představili lesnickou lopatku, která se hodí například při kácení stromů, a přetlakový ventilátor, který se používá k odvětrání zakouřených prostor.

Naši nejmladší hasiči byli nadšení z možnosti seznámit se s těmito nástroji. Proto budeme pokračovat v této součinnosti se členy jednotky a rozvíjet tak zájem a dovednosti našich nejmladších hasičů. Chceme jim ukázat, jak je práce hasičů pestrá a nadále podporovat jejich týmového ducha, spolupráci a kamarádství. A hlavně, aby se bavili a užívali si své záliby.