Jarní výlet

  • Autor příspěvku
  • Rubriky příspěvkuMládež

V sobotu, 13. dubna, jsme se s dětmi a dorostem vydali na výlet. Naše cesta vedla podél řeky Berounky, až k jejímu soutoku s Vltavou. Odtud jsme pokračovali k modřanskému jezu. Počasí bylo více než příznivé, slunce svítilo a my jsme si ho užili naplno.

Během naší cesty jsme se zabavili hraním oblíbených her. Motivováni gumovými medvídky, které nám poskytovaly energii, jsme postupně ubírali z naplánovaných sedmi kilometrů.

Když jsme se blížili k jezu, v dálce se objevil nečekaný pohled. Byla to Scania naší jednotky! Tento pohled nás překvapil a mezi dětmi okamžitě propuklo nadšení. Jednotka u jezu prováděla výcvik s člunem a záchranu tonoucího, což byla skutečná podívaná!

Jako třešnička na dortu následovalo opečení buřtíků na přivezeném ohništi a odpočinek s plnými bříšky ve stínu Scanie.

Po hře nastal čas vyrazit zpět domů. Jarní sluníčko nás trochu unavilo, takže jsme se z Chuchle do Radotína vrátili autobusem. Před odchodem domů jsme si ještě stihli trochu zařádit na zahradě u hasičské zbrojnice.

Všichni se již těšíme na další akci. Výletu se zúčastnilo 29 dětí, včetně dorostu, a o jejich pohodu se staralo 5 vedoucích.