Valná hromada SDH 2023: Přehled a plány

  • Autor příspěvku
  • Rubriky příspěvkuAkce

Dne 12.1.2023 jsme se sešli na 138. Valné hromadě, abychom se ohlédli za uplynulým rokem 2023 plným výzev a úspěchů. Rok 2023 byl pro nás rokem plným akce – celkem 56 zásahů! Každý z nich představoval příležitost k nabrání zkušeností z reálného zásahu a mohli jsme tak zúročit to, co jsme v průběhu roku cvičili. Technická pomoc tvořila největší podíl našich zásahů, ale nezůstali jsme jen u toho. Účastnili jsme se také 10 požárů, kde jsme využili naše znalosti.

Účastnili jsme se několika výcviků s HZS, kde jsme získali nové zkušenosti a naučili se nové dovednosti. Tématicky se jednalo o záchranu z vodní hladiny, přes boj s ptačí chřipkou, až po cvičení ve flashover kontejneru a pohyb v zakouřeném prostředí. Každé cvičení nám pomohlo stát se zkušenějšími a připravenějšími na výzvy, které před námi stojí.

Rok 2023 byl také rokem, kdy jsme pořídili nové vybavení například motorovou pilu, raft a technické přilby. Toto nové vybavení nám nejen pomáhá co do zvýšení bezpečnosti a komfortu při vykonavané konkrétní činnosti, ale také nám otevírá nové možnosti uplatnění. Nákup nového vybavení by nebyl možný bez pravidelné finanční podpory našeho zřizovatele a investiční dotace od hlavního města.

Naše mladé hasiče tvoří 51 členů. S dětmi se nám podařilo 2x uspořádat soustředění v Loutí, což bylo možné díky sponzorským darům a dotaci od městské části Prahy 16. Tato soustředění vnímáme jako důležitá, protože posilují náš kolektiv a vytvářejí silné vazby mezi námi.

Na valné hromadě jsme také poděkovali těm, kteří nás podporují. Starosta SDH František Drož poděkoval našemu zřizovateli a Městskému sdružení hasičů hlavního města Prahy, starosta městské části Prahy 16 Karel Hanzlík poděkoval sboru za vykonanou činnost v uplynulém roce. Rovněž poděkovala za činnost Martina Hartmanová jakožto zástupce Městského sdružení hasičů hlavního města Prahy.

A co nás čeká v roce 2024? Chystáme se na další rok plný výzev. Plánujeme doplnit výbavu o sušící skříň na zásahové obleky a boty, vybavení pro údržbu a čištění dýchací techniky a kalová čerpadla. Budeme se také účastnit dalších cvičení s HZS, tak jak budou v průběhu roku vypisována a výcviku ve flashover kontejneru, který je velice důležitý pro pochopení jevů doprovázející požár v uzavřených prostorech.

Co se týče akcí, určitě nás najdete opět například na Dni hrdinů v Holešovicích, Dni IZS v Radotíně a v masopustním průvodu, ale i u nás na stanici plánujeme například Dny otevřených dveří nebo Mikulášké setkání. O všech akcích vás budeme včas informovat prostřednictvím webových stránek a Facebooku, takže je sledujte, ať vám nic neuteče.

Děkujeme všem za podporu a těšíme se na další výzvy v roce 2024!