Radotínští hasiči se zúčastnili cvičení “Zbraslav Sever 2024”

  • Autor příspěvku
  • Rubriky příspěvkuAkce

V uplynulém víkendu v noci ze 4. na 5. května se naše jednotka zapojila do rozsáhlého cvičení “Zbraslav Sever 2024”, které prověřovalo připravenost Prahy na případnou povodeň. Cílem cvičení bylo procvičit koordinaci prací, potvrdit předpokládaný čas potřebný k výstavbě a ověřit technický stav ochranných systémů.

Celkem se účastnilo 95 osob, z toho 70 dobrovolných hasičů a 25 příslušníků Armády ČR. Koordinaci dále zajišťovali zástupci Operačního střediska Krizového štábu hlavního města Prahy, Operačního střediska Správy služeb hlavního města Prahy, Policie ČR a Městská policie hlavního města Prahy. K dispozici bylo 860 kusů hradidel, 75 slupic, 38 podpěr, 136 stahovacích tyčí a 250 protipovodňových pytlů s pískem. Společnými silami bylo postaveno mobilní hrazení o délce 198 metrů a výšce až 4 metrů.

Jsme rádi, že se naše jednotka mohla podílet na tomto důležitém cvičení a přispět tak k ochraně Prahy před povodněmi. Cvičení “Zbraslav Sever 2024” bylo úspěšně dokončeno v neděli 5. května před druhou hodinou ranní a uzavřelo tak celou sérii cvičení věnovaných ochraně před povodněmi. Mobilní hrazení bylo demontováno a odvezeno zpět do skladu. Dopravní omezení v místě cvičení byla zrušena.